Sivut

torstai 29. toukokuuta 2014

Jälleen alokasluokassa

Ei tänään oikein meinannut aamulla lähteä. Vettä satoi kuin saavista, mun motivaatio oli ihan pohjissa, matkalla Nokialle satoi vain helvetisti lisää ja aikataulut laahasivat jonkin verran. Viikonloppuna ehdin jo pelätä että koe jää juoksujen jalkoihin koska lenkillä tavattu jämtlanninpystykorva ei nähnytkään muita meidän porukan narttuja kuin Utun ja koira jotenkin tuntui omituiselta käteen. Mitään ei kuitenkaan viikon mittaan tapahtunut, joten kokeeseen mentiin. 

Mua nauratti kun tuomari totesi Utun juoksutarkastuksessa vähän ujoksi, kun se ei olisi millään katkaissut muhun katsekontaktia. Tää on meillä ihan tyyppillinen "ongelma" aina kun joku ulkopuolinen yrittää käsitellä sitä ja Utu on jo haistanut että ollaan tultu tekemään hommia, se hakee häiriössä mun katsekontaktia myös mätsäreissä mikä ilmeisesti vaikuttaa siltä että käsittely on sen mielestä epämukavaa. Jokainen Utun tunteva varmaan tietää miten asia todella on...

Alokasluokassa oli seitsemän koiraa joista yksi suljettiin kilpailusta jo alkumetreillä, joten luokka meni nopeasti, oltiin Utun kanssa kolmas koirakko. Ei ollut tosiaan oikein meidän paras päivä, varsinkin seuruut menivät melkoisen pipariksi mun oman todella järkyttävän huonon kävelyni takia. Koepaikalla satoi myös enemmän tai vähemmän vettä koko kokeen, mikä vähän jännitti mua etukäteen. Tuomarina Riitta Räsänen.

Luoksepäästävyys 10
Kytkettynä seuraaminen 8
Liikkeestä maahanmeno 8½
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 8
Vapaana seuraaminen 8
Hyppy 9
Paikkamakuu 10
Kokonaisvaikutus 8½

Kaikenkaikkiaan 177,50/200 pistettä, I - tulos ja kolmas sija. Vähän jopa yllätyin, miten hyvät kokonaispisteet lopulta saatiin vaikka meininki oli mitä oli. Kokeeseen kuitenkin mentiin paikkamakuun vuoksi, ja se meni juuri kuten pitikin. Ripeästi maahan, hyvä ja rauhallinen paikkamakuu ja ensimmäisellä käskyllä perusasentoon. Oon tosi, tosi iloinen kun saatiin nollattua paikkismörkö ja kova treeni tuotti tulosta. 

Liikkeestä seisominen on valunut jostain syystä viime aikoina, joten sitä pitää vielä katsoa ennen avointa luokkaa. Perusasennot olivat tänään vähän hitaita, joten niihin pitää paneutua. Mä taas tarvitsen ehdottomasti liikkuroitua seuruutreeniä, koira seuraa ihan supernätisti ja tarkasti kun seuruuttelen sitä omilla ehdoillani, mutta kokeissa mua aina vähän jännittää seuruu ja hätäilen ja töksäyttelen.

Utu teki tiistain viimeistelytreenissä ihan mielettömän hyvän liikkuroidun noudon, kun halusin teettää sillä jotakin muuta kuin alokasluokan liikkeitä. Kaukot on ihan jees hanskassa ja jäävissä kestää ohittamisen. Seuruutreeniä, hypyn laskeutumispaikan loitontamista esteestä, luoksetulon stoppi ja piilopaikkamakuu hätäilemättä ja pienissä osissa. Mutta nyt me pidetään tauko ja skabataan kesällä rallya ja aksaa, ei jaksa määräänsä enempää. Kuvassa kaikkensa antanut Utu ja palkintobokseri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti