Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Tokon viikkokatsaus

Torstaina 15.5 sovin ennalta tuntemattoman henkilön ja koiransa kanssa treffit Hakametsään, Utulle paikkamakuu, (Mökölle piilopaikkis ja spedeilyä), lyhennetty matka, välipalkkoja. 

Illemmalla agility, jonka lopuksi Utulle paikkis Pinkin ja Jaden välissä, täysi matka, täysi aika. Vilkuili olan yli metsään alussa, mutta rauhoittui.

Perjantaina 16.5 Nekalassa Tanjan ja Kirsikan kanssa, Utulle seuruuta ja paikkis, Mökölle noutoa. Kirsikalle rivistä luoksetuloja, jossa Utu meni vipuun Tanjan käskytyksessä, mutta paransi toistamalla. Oli levottomampi kuin torstaina, mutta nousi vain kerran Tanjan käskystä, ei reagoinut Kirsikan liikkeeseen. Lyhennetty etäisyys ja välipalkkoja häiriössä pysymisestä, kasvavalla kestolla. 

Iltapäivällä ToiSKilla ensin kokeenomainen paikkamakuu liikkurilla, rivin taakse sijoittuneella tuomarilla sekä toisella koirakolla. Välimatkaa kasvattaen, muutama välipalkka. Treenikaveri kommentoi, että levottomuus huomattavasti vähentynyt. Ottaa selvästi kontaktia häiriöstä. 

Liikkurin sietoa hypylle ja jääviin, hypyllä alkoi arpoa ja jäävissä hämykäskytyksen, liikkeen ja viereisen hyppyesteen paineesta teki väärän jäävän. Kummastakin saatiin ok-toisto lopuksi, hyvä treeni kun ei ollutkaan ihan helppoa. 

Lauantaina 17.5 välipäivä paikkistreenistä, keinua hypyn kautta ja toiselle hypylle jatkaen. 

Sunnuntaina 18.5 tottisvuorolla ToiSKilla, jäävien erottelun tsekkaus, hyppyä, luoksetulo. Makasi samalla kun toinen koira tottisteli, lyhennetty välimatka, mä olin sivuttain koiraan nähden. Dobberia palkattiin lelulla, otti voimakkaastakin häiriöstä kontaktia. Toiselta treenikaverilta palautetta hyvästä makuusta.

Huomenna heti aamusta Mökö leikkauspöydälle ja Utun kanssa illalla Hakametsään, tehdään kokeenomaisella matkalla ja etäisyydellä paikkis Svean kanssa sekä rally-tokoa. Torstaina aksassa paikkis, lauantain näyttelyssä mahdollisuuksien mukaan räätälöity paikkis. Ensi viikolle yritän saada muutaman rivipaikkiksen, torstaina sitten kokeeseen. Sen jälkeen teen kunnon suunnitelman kesän piilopaikkamakuuopiskelulle ja höllään vähän pipoa ja laitan pääpainon rally-tokolle, jos vaikka sitä lähtisi koularin verran kilpailemaan (jos kokeisiin edes mahtuu koko vuonna). 

Huomaa nyt kun on ahkerasti treenannut tota paikkista, että miten onnettomasti se oli yleistetty ennen huhtikuun koetta. Svean ja Lihiksen välissä DT:llä, itsekseen tai Mökön kanssa lähipuistoissa. Kaikki koirat vaan ei oo Mököjä ja luojan kiitos niin, mutta joillekin ilmeisesti joutuu aivan todella opettamaan paikkamakuun. Nyt tehty ToiSKin kentällä, NPKH:n kentällä, Hervannassa, Nekalassa, Kalevassa, DT:llä, hiekalla, nurmella, matolla, asfaltilla, ihmishäiriö välissä, ihmishäiriö takana, käsiä taputteleva ihminen, jalkoja laahaava ihminen, viereisen koiran käskytys etäältä, viereisen koiran käskytys vieressä, koiran kanssa leikkiminen lähistöllä, koiran seuruuttaminen lähistöllä. Ja jos se ei riitä, keksitään lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti