Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

3 x 1


Kuten kuvasta näkyy, Mökö sai tänään viimeisen koulutustunnukseen oikeuttavan ykköstuloksensa TamSKin kokeessa Lempäälässä. Tuomariksi oli alunperin ilmoitettu Kari Kielo, mutta hän oli estynyt saapumasta paikalle joten viime hetkellä tuomariksi vaihtui Ralf Björklund. Mulla ei ollut kummastakaan miehestä minkäänlaista ennakkokäsitystä, joten tuomarinmuutos ei mussa oikein mitään tunteita herättänyt. Yhden Björklundin tuomaroiman kokeen katsoin YouTubesta, ja ihan mukavalta tyypiltä vaikutti. 

Mökö ei ollut tänään ihan parhaassa vireessä, se oli selvästi väsynyt usean päivän reissusta mun vanhemmille ja eilen vielä kertasin sille muutaman liikkeen. Edes se ruokarippunen jonka annoin sille illalla ei meinannut oikein maistua. Tänään käytiin vain aamulenkillä ja myöhemmin treenaamassa pelkästään Utun kanssa, edes se ei herättänyt Mökössä toivottua täpinöintiä. Koepaikalla Mökö oli ihan jees, en mä toisaalta sitäkään toivo että se höpinöi ja haukkuu joka ärsykkeestä koepaikalla.

Koiria oli alokasluokassa neljä, Mökö oli yksilöissä toiseksi viimeinen. Liikejärjestys oli Räsäsen kokeita perinteisempi, joten aloitettiin luoksepäästävyydellä ja paikkamakuulla. Kumpikaan ei tuottanut ongelmia, tuomari ei Mököä tälläkään kertaa kiinnostanut ja paikkiksessa reagoi heti käskyihin. Jostakin syystä se oma seisoskelu siellä kentän laidalla tuntui tänään erityisen pitkältä ja silmissä jopa vähän mustui kun mahaa oli kipristellyt koko aamupävän. Mökön vierestä lähti bordercollie aika pian sen jälkeen kun asetuttiin kehänauhalle, ja se selvästi katsoi mua kysyäkseen ohjetta, mutta jatkoin vaan idioottimaisesti hymyilyä joten se pysyi aloillaan. Tää oli ihan hyvä testi, pitkään aikaan kun ei ole kukaan noussut edes treeneissä. Kymppi siis kummastakin. 

Seuruut olivat peräkkäin ja ne arvosteltiin samoin kuten edellisessä kokeessa, 8 ja 7,5. Hihnatta seuruu ei mielestäni missään tapauksessa ollut edes noin hyvää, matala vire näkyi kaikkein selkeiten juuri siinä. Koira jätätti, seilasi sivusuunnassa ja jopa nuuski maata suorien välillä. Ollaan hinkattu aika paljon käännöksiä viime aikoina ja ne sentään menivät tavallista paremmin. Loput liikkeet olivat ihan ok, jäävästä maahanmenosta 9½, luoksetulosta 9 (koira haukahti istuessaan, what?), seisomisesta 9 ja hypystä 8½. Hyppy oli muuten mukava, mutta Mökö nuuskaisi ensin maata ja sitten vielä hyppyä ja jopa lepuutti nenäänsä hyppyä vasten kun siirryin sen viereen. Varsin reilu arvostelu siinä mielessä siis. Kaiken kukkuraksi saatiin vielä 9 kokonaisvaikutelmasta, mikä siis parani kummastakin edellisestä kokeesta jotka olivat kummatkin mielestäni fiilikseltään huomattavasti parempia. Kyllä mä toki tuossakin kokeessa ihan hyvällä fiiliksellä olin, hymyilin ja muistin kehua koiraa, sillä hyvinhän se vireestään huolimatta toimi.

Koko koe oli vähän sellainen tuhaus kyllä, olin paikalla kaikenkaikkiaan varmaan reilun tunnin. Ykköspaikan vei tosi kivasti toiminut aussienarttu, joka ilmeisesti nollasi jotakin sillä pisteet menivät meidän kanssa lopuksi tasan. Heidän vertailupisteensä kuitenkin olivat korkeammat, joten he veivät ansaitusti ykköspallin ja Mökö sijoittui toiseksi. Hieman toki harmittaa että puolikin pistettä enemmän ja oltaisiin voitettu, mutta parempi että ruusuke meni hienommin töitä tehneelle koirakolle. Kokonaispisteet olivat siis 174, sijoitus 2./4. ja täten kolmas ALO1 ja koulutustunnus TK1. 

Kahden viikon päästä mennään SDP:lle joukkue-SM-kisaan ja sit Mökö pääsee talven mittaiselle tauolle kaikesta tokoa hiemankin muistuttavasti. Avoimesta luokasta en tällä hetkellä osaa enkä edes halua sanoa mitään, treenaamaan aletaan toki keväällä mutta koetavoitteita ei toistaiseksi ole. Seuraavaksi tokokokeeseen menee jokatapauksessa Utu, jonka debyyttiä oon miettinyt collieiden erkkariin Raisioon ensi kesänä. Mökö starttaa kyllä keväällä agilityn ykkösluokassa, kävin lauantaina katsomassa Jannikan startteja SDP:llä ja samalla tirkistelin myös ykkösluokan maxien hyppyradan ja kyllähän me siellä jo pärjättäisiin. 

Kirjoittelen Utun noudosta myöhemmin, nyt nokka kohti veritauteja seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

1 kommentti:

  1. Tätäkin kautta vielä onneksi olkoon! Ja nyt hopihopi kattelee ykkösten startteja Mökölle!

    VastaaPoista