Sivut

torstai 3. tammikuuta 2013

2013

Moni koiristaan bloggaava seurattavani on uuden vuoden sarastaessa kirjannut ylös seuraavan vuoden tavoitteitaan, enkä mä aio jäädä sen suhteen yhtään huonommaksi. Muistelen myös hetken aluksi viime vuotta ja sen aikana saavutettuja virstanpylväitä, katsotaan miten pitkä lista saadaan aikaiseksi.

Mökö 2012

- Tutustuttiin maaliskuussa rally-tokoon, saavutettin kisakunto kolmessa kuukaudessa ja käytiin korkkaamassa ihkaensimmäiset kisat heinäkuussa. Yhdeksän kuukauden jälkeen vuoden lopussa oltiin viidellä hyväksytyllä startilla tuloksen päässä toisesta koulutustunnuksesta.

- Aloitettiin elokuussa agility yksityisessä koirakoulussa ja marraskuussa päästiin seuraan treenaamaan viikottain kokoontuvassa ryhmässä. Treenattiin myös tokoa sekä rallya viikottain kokoontuvassa ryhmässä.

- Henkilökohtaisesti mulle merkittävin saavutus oli kun opetin silkalla sitkeydellä täysin takapäätään tiedostamattoman koiran kääntymään ensin tokon täyskäännöksen en oikealle, en saksalaisena (vaikka sekin toki vuoden aikana opeteltiin) vaan vasemmalle ja lopulta peruuttamaan mun vierelläni täyden ympyrän.

- Lopuksi mainitsen vielä Jennan ja Svean BH-kokeen seuraamisen itselleni saavutukseksi, huomattavasti helpompi mennä sitten aikanaan itse kokeilemaan kun kokeen kulusta on selvä käsitys.

Mökö 2013

- RTK2, mutta sellaisella twistillä että kokeeseen ei mennä ennen kuin koira suorittaa radan täydessä kontaktissa. Viime koe oli teknisesti sinänsä hyvä, mutta paremmalla kontaktilla pisteitä olisi mennyt vähemmän.

- Voittajan liikkeisiin tutustuminen. Ei tavoitella kisakuntoa eikä edes kaikkien kylttien hallitsemista, vaan aktivointimielessä oikean puolen seuraamista, puolen vaihtoa edestä, takaa ja välistä yms.

- Agility siihen kunton, että kesällä kehdataan mennä epiksiin, vaikka sitten vaan putkiradalle. Vuoden loppuun mennessä kaikki esteet hallintaan, mutta koska on hyvinkin aikaista sanoa mitään sen tarkemmin niin asetetaan epämääräiseksi ajankohdaksi ykkösten startille vaikka vuosi 2014.

- Seuraaminen ja 90 asteen käynnökset oikeasti kuntoon. Ennakoinnit ja epävarmuudet pois, vihjeiden opettamista ja palkkasana. Täysin epäriikkamaisia riemustakiljumis-mustamakkarasade-palkkoja, lyhyitä pätkiä ja lopetus onnistumiseen. Eli siis varma ja tiivis seuruu. Muita tavoitteita en tokolle aseta, koska tää on se asia mistä kaikki muu on kiinni.

- Ajatellaan BH-koetta rennosti ja hyvillä mielin hauskana juttuna, ja hyväksytään se seikka että ei välttämättä olla menossa sinne vielä hetkeen. After all, kun palveluskoiraoikeuksia ei luonnollisesti ole niin kyse on lähinnä itsensä haastamisesta.

Utu 2013

- Treenaamiseen ja treeniympäristöön totuttelu, helppoja mutta monipuolisia perustehtäviä agilityesteillä rakenteen kehityksen sallimalla nopeudella. Hallilla leikkimistä ja luoksetuloa häiriössä. Alkeita alkuun itsenäisesti ja myöhemmin ohjatusti.

- Muutamat hakutreenit kesällä, kokeillaan ja ihmetellään ja katsotaan miten pentu syttyy. Ehkä jopa viestin alkeita, jos saadaan jonkunnäköisellä porukalla haalittua aiheesta tietoa.

- Alokasluokan liikkeet haltuun niin, että 2014 päästään tokokokeesen. Koska minähän menen tuon kanssa kokeeseen, vaikka saataisiin loppusaldoksi kolme pistettä. Koska moottoria on ja kaikki virheet on jo tehty vanhemman koiran kanssa, kaikki edellytykset siis on.

- Rally-tokoa Utun kanssa ei tehdä ennen kuin nuo tokon alokasluokan liikkeet on hallussa. Se kun on muutenkin vähän sellainen mun ja Mökön hömpsöttelylaji, mutta RTK1 voitaisiin käydä tekemässä kisavarmuusmielessä. Ei kuitenkaan se ihan ykkösprioriteetti.

- Ja koska tyttö on tavattoman nätti, niin muutamat mätsärit käydään ennen virallisia näyttelyitä jotta sitä kehtaa kasvattajalle antaa esitettäväksi.

Siinäpä sitten niitä, ei muuta kuin tusaamaan ja vuoden päästä sitten katsotaan että tuliko mistään mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti