Sivut

perjantai 6. joulukuuta 2013

Viikon vilskeet- Agilityä torstaina 5.12 Demarilla, Jani oli tehnyt kivan kieputteluradan jossa koira ei pessyt mua kuus - nolla jatkuvasti kun ei päässyt oikein kiihdyttämään. Hypyt 45 - 50, jatkossa helpot hypyt 55.

- Alkuun keppejä jotka menivät korkean vireen takia vähän tössöttelyksi, mutta lähtivät sitten taas sujumaan. Kepeillä pitää nyt huomioida palkkaustapa, koira huomaa heti jos alan kaivella palloa ja sen työskentely kärsii kun se alkaa tähyillä palkkaa viimeisten keppien kohdalla. Rohkeasti jatkoa keppien jälkeen ja palkka vasta muutaman esteen jälkeen, ei enää erityishuomiota jokaiselle kepittelylle. Jos palkataan kepeille käytetään etupalkkaa.

-  Mulla vihdoin aukesi joku lukko kohdassa jossa olin auttamattomasti myöhässä jos jäin varmistelemaan koiraa, pistin pinkoen ja onnistuin leikaten vaihtamaan koiran ohjauspuolta kahden hypyn välillä. Tuli mainio fiilis. 

- Kaiken kaikkiaan oikein kiva treeni, koira pysyi mulla hanskassa mutta meni silti lujaa. Pidin Utua kenttien välitilassa olevassa metallihäkissä odotteluajat BoT päällä ja se vaan makoili hissukseen, ei olisi ikinä onnistunut vaikka puoli vuotta sitten. Kotona koiran lihasryhmät rennot ja sopivan lämpimät. Ensi viikko taukoa ja sitten taas kolmena torstaina Demarille. 

- Tokoa itsekseen itsenäisyyspäivän aamuna Ryödintien suunnalla. Katsottiin vähän mitä jääville kuuluu, otettiin luoksaria ja kaukoja. Myöhemmin lenkillä vielä perusasentosiirtymiä.

- Jäävät on epävarmat ja koira liikkui parhaimmillaan metrin matkan, mutta hyvää on että liikkeestä ei sitten sen välittömyyden lisäksi oikein muuta enää puutukaan. Seisomisesta tuli takapalkalla heti napakampi. Vihjeet eivät mene sekaisin vaikka siirryn suoraan seisomisesta maahamenoon, mikä on musta ääreist cool. Märkä lumi todennäköisesti hidasti maahanmenoa. Näihin vaan varmuutta ja nopeutta lisää, appari ja naksutin olisi esimerkiksi ihan kätevä apukeino eikä mun tarvitsisi vilkuilla koiraa. Tosi kivat valmistelevat seuruut. Yritti kerran ennakoida jonka korjasin tekemällä täyskäännöksen ennen jäävän vihjeen antamista, pitäisi muistaa tehdä satunnaisesti täkärin kautta.

- Luoksarista ei saatu videota kun menin vahingossa kuvausalueen yli, mutta teknisesti ihan jees. Vähän jää perusasento joskus eteen ja draivia vois olla enemmän vaikka laukalla tuleekin. Pitää rakentaa rutiinilla loppuasentoa ja palkalla vauhtia. 

- Kaukot jees, otin ensimmäistä kertaa kolmen sekunnin siirtymillä, välimatka ehkä kolmen metrin luokkaa. Etäisyyttä lisää ajallaan. 

- Juoksut ja eiliset treenit selvästi verottivat koiraa, joten loppulenkin perusasentotehtävä vähän hapuili jo, mutta mäkin kyllä liikuin kehnosti. Treenin päälle lenkki joka meni ihan seuruun tarjoiluksi vaikka kuinka yritin patistaa juoksentelemaan ja haistelemaan. Sukupuolikäyttäytyminen alkaa jo vähän muotoutua, pissat tulee ihan maksimissaan kahdesti lenkin aikana ja tasan siihen kohtaan missä hätä iskee, mutta muiden jättämät terveiset kiinnostavat selvästi enemmän. Hämmentävä aikuisuus!

- Viime viikolla pidettiin paikkispäivä, jossa siirryttiin järjestyksessä aina hieman suuremman liikkeen eteen häiriöön. Koira pysyi koko harjoituksen läpi, vaikka lopulta oltiin eri puolilla keskisuuren marketin pääovia ihmisten rikkoessa jatkuvasti katsekontaktin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti