Sivut

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Dear Diary

Lauantaina 3.8 ToiSKin kentällä hyppytekniikkaa Anne-Marin kanssa, harjoittelemassa Pilke, Utu ja Mökö. Aloitus viiden hypyn suoralla, etutassut kourunpuolikkaalle ja tasaloikkaa loppuun saakka etupalkalle. Etäisyyksiä vaihdellen ja lopuksi keskimmäiselle hypylle okseri. Äärimmäisen kuuma päivä, rimat matalalla. Mökö vaati muutaman helpotuksen, Utu teki alusta loppuun täysillä ja juuri kuten piti. Kummankin hyppytekniikka, myös Mökön, kuulemma oivallinen.

Sunnuntaina 4.8 Nokialla ryhmänäyttelyssä Jennan, Maran ja Utun kanssa. Suomalainen tuomari Paula Rekiranta, yksi narttu junnuluokassa.
Tasapainoinen, erittäin hyväntyyppinen nuori narttu. Narttumainen pää. Vielä hieman löysä purenta. P2 alhaalta vasemmalta puuttuu. Hyvä ilme. Hieman pitkät korvat. Hyvä kaula. Lavat voisivat olla viistommat. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvin kulmautunut takaosa. Rodunomaiset, vaivattomat, kevyet liikkeet.
Laatuarvosteluna EH ja luokkavoitto, luonnollisesti. Hammaspuutetta ei Jämsässä huomattu eikä totta puhuen ollut mullakaan tiedossa, maitohampaana mokoma löytyi kyllä. Handeri ei muistanut taaskaan kiinnittää huomiota niskalinjaan, pitää kokeilla esittää edestä ensi kerralla.  Muuten melkeinpä positiivisempi arvostelu kuin toukokuussa, edestä on tosiaan vähän turhan suora mutta takakulmaukset on hienot ja erityisesti lämmittää vaivattomat ja kevyet liikkeet. Utun ravi on kyllä äärimmäisen kaunis, tosin eipä tuosta koirasta hienompaa ole mulle muutenkaan olemassa. Myös käytös oli hillittyä ja asiallista. Isoveli Pongo oli niin ikään Erittäin Hyvä, hauska oli nähdä Tiinaa taas. 


Torstaina 8.8 ekstemporeeilmoittautumisella Tavesia & TamsKia edustavan Sari Kärnän tokokoulutus. Puoli tuntia per ohjaaja, jaoin kummallekin koiralle 15 minuutin setin. Utu oli tutusta paikasta ja naapurikentän agilityistä johtuen vähän vallaton ja seuruu edisti hurjasti, joten tehtiin harjoitusta jossa palkkasin koiran liikkeestä taakse, kutsuin seuruuseen ja merkkasin oikean kohdan ennen kuin koira ehtii liian eteen. Lisää perusasentotreeniä, tiukka ja vakioitu palkan paikka ja S-I-M-vaihtelun viimeisen päälle varmoiksi, siitä on hyvä alokasluokan pohja tehty. Koira teki hyvässä vireessä mielellään.

Mökölle liikkuroitu alokasluokan paikkamakuu, seuruuta ja jäävä seisominen. Tarkoituksena esitellä ongelmakohtia, joita ei sitten esiteltykään kun Mökö teki vimpan päälle kaiken paitsi seuruun käännökset. Hyviä vinkkejä seuruun käännöksiin, vaikutuksen näki heti seuraavassa treenissä. Erityisesti mieltä lämmittävä kommentti siitä, että koirasta näkee että sen kanssa on tehty paljon hyvää työtä. 

Lopuksi vielä Jutan ja Jennin kanssa aksat, ratana koulutusohjaajien koulutuksen rata. Mökö oli kahvilla, Utu teki hommia. Pidettiin toistot minimissä ja lopetettiin aikaiseen. 


Lauantaina 10.8 Palveluskoirien SM-kisat Kaupissa, muutama tunti hakukoirien tottiksien tarkkailua ja silmien peittämistä tarvikekojuilla. Ennakkotiedot pk-tottiksesta ainoastaan BH-koekaavio, valaiseva kokemus ja tietyllä tavalla lohduttavaa, miten paljon varianssia on tuonkin tason kisoissa. En halua vieläkään malinoisia. 

Tiistaina 13.8 Vierailu ToiSKin alkeismaksien ryhmässä Utun kanssa. Päivän teemana takaavienti ja persjättö, koira putkeen ja siksakkia neljän esteen verran. Aluksi koetin pelkkää takaavientiä persjätöllä, koska en muistanut sitä aiemmin Utulle tehneeni. Ei ongelmaa. Putken kanssa muutama toisto jolla ohjaaja myöhässä, kunnes sain tsempattua itselleni että koira hallitsee takaakiertokäskyn tolla rintamasuunnan muutoksella niin hyvin, että voin osoittaa sille suunnan ja jatkaa itse seuraavalle esteelle, se tekee kyllä. Hajotin kakkosesteen kahdesti, tirsk. Pienestä kankeudesta huolimatta kuvio puhtaasti, toisella sessiolla mentiin alusta asti kuten piti. 

Kolmannelle sessiolle muutettiin tehtävää niin, että kummankin puolen esteet yhdistettiin. Ensin koira etukautta esteelle ja heti perään toinen takakautta, persjättö ja sama uusiksi toiselle puolelle. Tokalla estesarjalla meni monta kertaa takaakierroksi, kunnes sisäistin itse mitä pitikään tehdä. Mukavaa palautetta, taitava kenkälusikkani. 


Tällä viikolla peruttiin sitten myös tokokoe, sillä Mökö aloitti juoksunsa. Mikä ihme se toisaalta oli kun koira on pelannut aina kuin kello, vähän vaan toivoin että menisi loppukuulle kun ei millään tavalla ennalta varoitellut. Sen sukupuolikäyttäytyminen kun on ollut viimeisen vuoden sitä luokkaa, että jokaikinen vieras pissa merkataan, aina. Pitää mennä talkoilemaan ensi viikolla ja katsoa millainen möllien aksarata on ja ottaa siihen vaikka pari starttia Utulle, kisaavien ratakin kun jää nyt väliin. Pitää nyt tarkkailla koiran työmotivaatiota ja miettiä sitten uutta koetta, marraskuussa alkaa mulla analytiikkaharjoittelu jonka aikana koiraharrastusta pitää verottaa muutenkin ja minä haluun tuolle sen perhanan koularin. Kaikki kuvat ottanut Martti Jussila, kiitos taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti