Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Monkey Business

Ollaan vietetty pari viikkoa aika hiljaista elämää kiitos allekirjoittaneen ammattitaitoa edistäneen harjoittelun aluesairaalassa, ihan liiemmin ei ole ollut aikaa päivitellä joten kootaas sitten taas menneet viikot nätiksi nipuksi.

Sen yhden kaoottisen sunnuntaitreenin jälkeen meillä on mennyt aksassa aika kivasti. Utu oli toissa viikolla ihan eri koira hallilla, se malttoi odottaa lähtölupia ja kesti multa melko pitkääkin etumatkaa lähdössä. Ja sitä etumatkaa on oikeasti saanut ottaa, koska tosta pikkukoirasta alkaa kuoriutua aika pippuritykki. Toissaviikolla tehtiin rimat lattiassa 5 - 6 esteen hyppy - putkisarjaa ja eilen jatkettiin samaan malliin Jennin toisaalla tehdystä treenistä kopioidulla pikkuradalla.


Tehtiin ylläolevaa pätkää päinvastaisessa järjestyksessä ensin niin että ohjasin koiran toiselle hypylle koira oikealla, Utu irtoaa niin hyvin esteelle että päätin kokeilla takaaleikata putkelle ja se sujui aika kivasti. Toisella kertaa otin koiran haltuun vasempaan räpylään putkesta ja lähetin koiran kolmannelle hypylle suunnilleen jälkimmäisen putken suun linjalta ja taas irtosi just sinne minne piti. Tauon jälkeen kuvan mukaisessa järjestyksessä, toiselle hypylle takaakierto ja valssi, kolmas hyppy ja taas hämmentävän tarkka irtoaminen vaikeaan putkikulmaan. Ehkä mä vähän romantisoin tätä treenikertaa, mutta kyllä noi irtoilut oli Mökön kanssa 8 kuukautta (nyt Jutta pyörittelee silmiä) näitä hommia tahkonneena jotain ihan ekstaattisen siistiä. 

Mökö teki tokon hypyn, liikkuroidun jäävän maahanmenon, parit tosi kivat kepit ja lopuksi mentiin ylläoleva rata päinvastaisessa järjestyksessä ihan mielenkiinnosta niin, etten päästänyt radalla ääntäkään. Koira oli selvästi vähän hämmentynyt ja tämän vuoksi tavallistakin hitaampi, mutta suoritti esteet juuri kuten pitikin. Eli ilmeisesti meikäläinenkin onnistuu suunnilleen oikeaan suuntaan huitomaan nykyään.

Käytiin Jennin ja Eikarin kanssa Prisman parkkipaikalla järjestetyssä match showssa toissasunnuntaina tärisemässä kolme tuntia räntäsateessa. Ilmosin kummatkin koirat mikä alkoi vähän napostaa siinä vaiheessa kun isoja pentuja oli + 50 kappaletta. Mökö kuittasi X-rotuisista PUN4-sijan ja pienen säkillisen nappulaa, Utu sai hienosti alkukehistä punaisen nauhan mutta karsiutui nauhakehässä pois. Olin ihan varma että se tetsaisi alahuuli väpättäen pitkin parkkipaikkaa kaikki ylimääräiset odottelut, mutta se ottikin ihan lunkisti mun vierellä ja seisoi superhienosti ihan minimaalisella parantelulla. Kehässäkin se keskittyi tarkkailemaan kehän ulkopuolisia touhuja, eikä edes kaatanut tuomaria. Musta ei kyllä mitään ässää taida koskaan tulla noissa hommissa, mutta vielä kun karsitaan turhat loikat pois niin koira osaa kyllä.

Huomenna jatkuu tokohommat Mökön kanssa, ihan kiva kyllä palata takaisin arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti