Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viikon 21 treenit

Torstaina treenattiin jälleen helatorstain kisojen jälkeen normaalisti, mutta kouluttajana tällä kertaa oli Niemisen Sari. Teemana oli putki-kontaktierottelu jonka Utu ratkaisee lähes aina kontaktin eduksi, joten pieni kuuntelutreeni oli äärimmäisen tervetullut. Radassa oli vähän esteitä mutta hirveästi muistettavaa, Utu teki kuitenkin hyvin ja mäkin olin ihan kartalla. Maltti se vaan olisi meille kisoissakin valttia, pitäisi ihan rauhassa hosumatta ohjata ja selkeästi aina näyttää mitä haluaa.

Perjantaina tokotreeneissä tein takapalkalla ja apparilla kaukokäskyjä ja liikkeestä seisomista, hyvä suunnitelmallinen täsmätreeni ja tavoitteeseen päästiin eli koira ajatteli taas hieman enemmän taakse. Lopuksi jätin Utun hirveän kauas piilosta makaamaan epätavalliseen häiriöön, kun porukka lähti jo parkkipaikoilta autoillaan ja toisaalta muutama treenikaveri jäi lähistölle juttelemaan. Nousi ensimmäisellä kertaa istumaan, korjasin ja makuutin minuutin piilossa helpottamatta. Tätäkin olisi hyvä tehdä enemmän, kun Utun häiriöpaikkamakuut ovat aina menneet koesuorituskaavalla, rivissä koirahäriössä. Ihan hyvä toisaalta tehdä välillä virhe, kun osaamistaso on kuitenkin jo hyvä.
 
Toinen kerta ToiSKin rally-tokon alkeita oli tänään, joten miitattiin Anne-Marin kanssa kentällä ennen kurssia ja tesmailtiin Heikkisen kisarataa jonka olin kopioinut netistä. Mä oon kyllä niin mielissäni noista kerhon kylteistä ja niiden ratkaisuista, vielä kun meidän treenipaikka on ihan törkeän hieno niin mikäs noilla on koulutellessa, saati nyt itse treenaillessa. Lupasin kasvattajalle osallistuvani heinäkuussa Jykylässä pidettäviin colliemestiksiin, joten ratatreeniä oli jo aika saadakin. 

Otin vähän videota jotta näen miltä tekeminen näyttää, ja varsin kivaahan se on. Vähän kontakti tipahtelee kun radalla tapahtuu tokoon verrattuna niin paljon ja eteen siirtymistä ei olla tehty juuri yhtään, joten siinä namiapu. Muuten vedin koko touhun palkatta kun koira oli niin hyvässä vedossa ja kyllähän se nuo alokkaan kyltit tokokoirana hallitsee. 


Mutta voi vitsi miten hieno oli nähdä miten paljon mun kurssilaiset olivat viikossa sisäistäneet. Jokainen koirakko paransi ensi kerran jäykkyydestä ja kömpelyydestä tänään roimasti ja lähes kaikki saivat tehtyä koko radan vallan sujuvasti. Porukkahenki on hyvä ja muiden onnistumisia ihasteltiin tasoeroista huolimatta. Mä ajattelin jo kevättalvesta Viiviä ja Hilmaa avustaessani että tää kouluttaminen voisi olla ihan mun juttuni, ja kyllä se siltä vaan edelleen tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti